Létezik a tökéletes nő, vagy csupán legenda?

Létezik a tökéletes nő, vagy csupán legenda?

Szinte minden nő a tökéletességre törekszik; szeret adni magára, gyakran néz a tükörbe és vannak magával szemben elvárásai. Korunk és a modern világ egyik legnagyobb betegsége azonban a perfekcionizmus, amit a reklám ipar hatásának köszönhetünk. Te is tökéletes körmöket, tökéletes bőrt és tökéletes frizurát szeretnél a nap minden percében, az év minden egyes napján? Nos, megértem, én is nő vagyok, én is ebben a cipőben járok, így a mai cikkem is erről fog szólni; A TÖKÉLETES NŐRŐL.

 

KEZDJÜK AZZAL, MILYEN A TÖKÉLETES NŐ EGY NAPJA...


A tökéletes nő reggel csodaszép selymes frizurával ébred, csak megfésüli az ujjaival fürtjeit és haja máris hibátlanul áll. Besétál a patyolat tiszta tágas fürdőszobájába és langyos vízzel arcot mos, majd belekukkant a tükörbe, ahol élettel telin csillogó szemei mosolyognak vissza rá, ráncoknak és szarkalábaknak nyoma sincs, szem alatti sötét karikáknak meg pláne nincs helyük a szeplőtlen, hibátlan, homogén és rugalmas arcbőrén. Ez a tökéletes bőr nem igényel semmilyen kozmetikumot, így a reggeli fürdőszobai rutin és készülődés számára csupán pár perc.

Az egészséges zabpelyhes reggelijét frissen fogyasztja egy kellemes relaxációs zene társaságában. Ez a legjobb pillanat arra, hogy átgondolja a napi teendőit, többek között azt, hogy milyen ruhát húzzon aznap csinos alakjára. Otthonában csend van, nyugodt körülmények között tud gondolataival időt tölteni. Nem zavarja a gyereke, sem a férje. Kedvét nem szegik olyan negatív képzetek, mint hogy aznap talán nem is olyan tökéletes, és mégis mi a fenét vegyen fel, hisz már régóta nem volt ideje ruhát mosni. Tökéletes alakja miatt egy esetleges fogyókúra kósza gondolatai is messzire kerülik.

Nem zavarja, hogy egyébként épp rossz idő van odakint, hisz jól tudja, hogy nem érdemes olyan dolgokon rágódnia, amikre nincs hatása. Még csak kedd van, ám ő tökéletesen élvezi a nap minden percét hét közben is, nem csak hétvégén.

Szóval elfogyasztja tápláló reggelijét, ezt követően selyembe burkolózik – bátran hordja az efféle kelméket is -, hisz nem izzad és nem látszik meg a ruháján a nem kívánt folt. Magára kapja a 10 centis magassarkú topánkáját, ami tökéletesen passzol a lábára, nem töri és nem kényelmetlen, akár a Himaláját is meg tudná mászni benne, ha arra lenne szüksége.

Mikor beér a munkahelyére, örömmel fogadják kollégái, mindenki mosolyog rá, a főnöke sem kéri számon, nincs stressz, se túl sok munka, se határidők. Ez egy igazán álom munkahely! A munkaidő végeztével - és egy perccel sem később - feláll, mosolyogva elköszön és egy kicsit sem fáradtan elbúcsúzik kollégáitól, hogy másnap ugyanilyen tökéletesen folytathassa ott, ahol abbahagyta.


Hazafelé megáll egy zöldellő, fákkal teli, csodaszép park mellett. Ez az a hely, ahol a legszívesebben kikapcsolódik, ahol kedvére sétálgathat és töltődhet. Örömmel veszi az irányt később egy szupermarket felé is, hogy megfőzhesse a finom vacsorát. A frizurája továbbra is makulátlan, a ruháján egy gyűrődés sem látszik, az illata kellemes, mintha csak most fürdött volna.

Az utcán utána fordulnak, dicsérő szavakat kap a kedves emberektől, melyeket udvariasan, egy mosoly kíséretében megköszön. Fontosnak tartja azt is, hogy időt szakítson arra, hogy egy ismerős, aranyos nénikével is elbeszélgessen. Vásárlás után elkészíti az egészséges, fitt vacsorát, majd megterít, gyertyát gyújt és várja haza makulátlan külsejű és illatú férjét.

Férje hazaérkezve megöleli feleségét, majd vacsora közben, dicsérő szavakat nem kímélve jegyzik meg, hogy még ma is egymást választanák társuknak, majd tökéletes napjukról beszélgetnek. Mikor úgy érzik alváshoz közeleg az idő, megcsókolják egymást, jó éjt kívánnak és összebújva elalszanak. A tökéletes nő pedig reggel kipihenten ébred, hibátlanul, pont úgy, ahogy minden egyes nap az év mind a 365 napján.


NA HOL VAN A HIBA?

Szerintem tudod, de azért én is kifejtem. A hiba ott van, hogy tökéletes nő nincs, nem volt és nem is lesz, tökéletes nap pedig szintén nem létezik. Nincs tökéletes és hibátlan bőr, se mindig fényes haj, se hibátlan test, és mindez együtt meg pláne nincs. Mi mégis tökéletesek akarunk lenni, egy nehéz nap után is mosolyogni, illatozni vágyunk, vidámak szeretnénk lenni. Bármennyi pasit megkérdezhetsz, mindegyik azt fogja mondani, hogy nem vágyik tökéletes nőre. Olyan nőt akar, aki szereti őt és megvan köztük a bizalom és a kémia. Nem kell minden nap hibátlan külső, de hozd ki magadból a legjobbat, hogy te magad jól érezd magad a bőrödben. A lényeg, hogy légy harmóniában önmagaddal, szeresd magad, kényeztesd a tested akár olyan kozmetikumokkal is, melyek számodra a legmegfelelőbbek.


UTÓSZÓ


Ha esetleg magadra ismertél és te tökéletes nő vagy, akkor elnézést kérek, azt hittem nem létezel, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, hogy elmondd a titkod. Nekem vannak zsírpárnáim, néha kócos a hajam és lepattog a lakkom, sajnos izzadok is és a vacsorát is odaégetem egy-egy rosszabb napon. A gyerekeim és a férjem viszont imádnak, rajongok a finom illatú kozmetikumokért, mert szebbnek érzem tőlük magam, és én ettől tökéletesen boldog vagyok...